> Home > Izjava o varstvu podatkov

Izjava o varstvu podatkov

Mi, Lorencic Bauservice GmbH Nfg & Co KG, pripisujemo varstvu vaših osebnih podatkov velik pomen. Zato vas skladno z zadevnimi predpisi o varstvu podatkov – zlasti s Splošno uredbo EU o varstvu podatkov in Zakonom o varstvu podatkov 2018 – obveščamo o pridobivanju, obdelavi in uporabi vaših podatkov.

1. Spletna stran

Ob obisku naše spletne strani se obdelujejo oz. beležijo naslednji podatki:

 • vrsta/različica brskalnika,
 • uporabljen operacijski sistem,
 • napotitveni URL (pred tem obiskana spletna stran),
 • ime gostitelja (IP-naslov),
čas povpraševanja strežnika.

Namen in trajanje obdelave podatkov/posredovanje podatkov
Te podatke uporabljamo zgolj za optimizacijo prikaza ter za dokazovanje protipravne uporabe naše spletne strani ter jih, v kolikor ni pravne podlage za daljše obdobje shranjevanja, izbrišemo po 7 dneh.
Vaših osebnih podatkov ne objavljamo. V okviru te obdelave podatkov se vaši podatki posredujejo IT-obdelovalcem naročil znotraj povezanih podjetij. Po potrebi pooblasti ta ponudnik sam podobdelovalce naročil (npr. Google LLC). Podatki se ne posredujejo tretjim, razen če je izdaja podatkov potrebna za uveljavljanje, izvajanje ali zagovarjanje zakonitih pravic pred sodiščem ali upravnim organom. Tudi v tem primeru pa se podatki po poteku postopka nemudoma izbrišejo.
Piškotki
Nadalje uporabljamo piškotke za uporabnikom bolj prijazno oblikovanje naše ponudbe. Pri tem gre za majhne besedilne datoteke, ki se s pomočjo brskalnika shranijo na vaši končni napravi. Ne povzročajo škode. Nekateri piškotki ostanejo shranjeni na vaši končni napravi, dokler jih ne izbrišete. Omogočajo nam ponovno prepoznavo vašega brskalnika ob naslednjem obisku.
Če tega ne želite, lahko vaš brskalnik nastavite tako, da vas obvešča o nameščanju piškotkov ter jih dovolite samo v posameznih primerih.
V primeru deaktiviranja piškotkov je lahko funkcionalnost naše spletne strani omejena.

Spletna analiza
Spletna stran uporablja Google Analytics, službo za analiziranje na spletu podjetja Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irland („Google“). Google Analytics uporablja t.i. »piškotke«, besedilne datoteke, ki se shranjujejo na vašem računalniku in omogočajo analizo vaše uporabe spletne strani. S pomočjo piškotka pridobljene informacije o vaši uporabi te spletne strani se praviloma prenesejo na Googlovo IT-infrastrukturo v ZDA in se tam shranijo.

Obdelava podatkov poteka na podlagi zakonskih določil 3. odst., 96. člena Zakona o telekomunikacijah ter črke a, 1. odst., 6. člena (soglasje) in/ali črke f (upravičen interes) Splošne uredbe o varstvu podatkov.

Ker nam je zasebnost naših uporabnikov pomembna, se podatki uporabnikov (IP-naslov) uporabljajo s psevdonimi. V tem postopku se izbriše zadnja številka vašega IP-naslova. S tem je možna samo še groba lokalizacija.
Če želite preprečiti evidentiranje s strani Googla, imate naslednje možnosti:
 • v brskalniku deaktivirajte uporabo piškotkov
 • namestite vtičnik: [http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de]
Nadaljnje informacije s strani Googla najdete na: https://www.google.com/analytics/terms/de.html
Dodatne informacije, ki zadevajo varnost podatkov in pravice, najdete v točkah 6. in 7.

2. Spletne novice

Spletni obrazec za prijavo na spletne novice

V okviru prijave na naše spletne novice nam daste na razpolago naslednje podatke, ki jih mi s tem pridobimo in obdelujemo:
 • e-poštni naslov,
 • nagovor/akademski naziv,
 • ime in priimek,
 • ime podjetja.

Ob tem se nam ob odprtju naših strani samodejno posredujejo tehnične informacije. Pri tem gre med drugim za navedbe o uporabljenem brskalniku, operacijskem sistemu, datumu in času obiska. Ti podatki služijo za optimizacijo naše spletne strani.

Če se prijavite na naše spletne novice, se strinjate z njihovim prejemanjem in opisanimi postopki.

Vaših osebnih podatkov ne objavljamo. V okviru te obdelave podatkov se vaši podatki posredujejo IT-obdelovalcem naročil znotraj povezanih podjetij.


Vsebina spletnih novic

Naše spletne novice, e-pošto in nadaljnja elektronska obvestila z oglasno vsebino (v nadaljevanju »spletne novice«) prejmete samo z vašim soglasjem ali na zakonski podlagi (črka f, 1. odst., 6. člena Splošne uredbe o varstvu podatkov, npr. odnosi s strankami/dobavitelji). V kolikor ste med prijavo konkretizirali vsebine (kolikor je to mogoče), so te vsebine merodajne za soglasje.

Sicer vsebujejo naše spletne novice informacije o novostih med izdelki, aktualne akcijske ponudbe ali podobne zanimive informacije o gradbenem servisu Lorenčič in gradbeniški panogi.

Postopek prijave, prijavni podatki in beleženje

Po prijavi prejmete e-pošto, v kateri vas prosimo za potrditev vaše prijave. Ta potrditev je potrebna zato, da se nihče ne more prijaviti s tujimi e-poštnimi naslovi. Za prijavo na spletne novice zadostuje, če vnesete vaš e-poštni naslov. Drugi podatki na obrazcu so prostovoljni in služijo za optimizacijo vsebine spletnih novic za naše bralce.

Prijave na spletne novice se beležijo, da bi lahko postopek prijave dokazali skladno s pravnimi zahtevami. K temu sodi shranjevanje časa prijave in potrditve ter tudi IP-naslova. Prav tako se beležijo spremembe vaših podatkov, shranjenih pri našem ponudniku storitev za pošiljanje.

Posluževanje uporabnika storitev

Za pošiljanje spletnih novic uporabljamo servisni sistem za spletne novice mailworx ponudnika eworx Network & Internet GmbH, Hafenstraße 2a, 4020 Linz.

Na strežniku ponudnika storitev za pošiljanje se shranjujejo tako vaš e-poštni naslov, kot tudi vsi drugi, tukaj opisani podatki. Ponudnik storitev za pošiljanje te podatke uporablja za pošiljanje in vrednotenje naših spletnih novic. Povezavo do izjave o varstvu podatkov našega ponudnika storitev za pošiljanje najdete na: www.mailworx.info/de/impressum/datenschutz

Naša pogodba s ponudnikom storitev za pošiljanje je v skladu s Splošno uredbo o varstvu podatkov ter upošteva velik pomen varstva podatkov.

Statistično pridobivanje in analize

Naše spletne novice vsebujejo nekaj pikslov veliko datoteko (web-beacon), ki se prikliče iz strežnika ponudnika storitev za pošiljanje. S tem se najprej pridobijo tehnične informacije, kot so informacije o brskalniku in vašem sistemu, ter tudi vaš IP-naslov in čas priklica. Te informacije se uporabljajo za tehnično izboljšavo storitve na podlagi tehničnih podatkov ali ciljnih skupin in vašega načina branja na podlagi krajev odpiranja (ki jih je mogoče določiti s pomočjo IP-naslova) ali časa odpiranja.

Med statistične raziskave sodi prav tako določanje, ali so bile spletne novice odprte, kdaj so bile odprte in na katere povezave se je kliknilo. Te informacije ne služijo za opazovanje uporabnika, temveč za prepoznavanje bralnih navad naših uporabnikov in prilagajanje naših vsebin ali pošiljanje različnih vsebin skladno z interesi naših uporabnikov.

Vpogled v brskalnik in upravljanje podatkov

Lahko se zgodi, da spletne novice vsebujejo povezavo, ki vodi na spletno stran ponudnika storitev za pošiljanje. Ti napotki služijo za spletni prikaz spletnih novic ter možnost odjave spletnih novic.

Pravne podlage

Vaše soglasje temelji na črki a, 1. odst., 6. člena ter 7. člena Splošne uredbe o varstvu podatkov. Izvajanje statističnih raziskav in analiz ter beleženje postopka prijave potekajo na podlagi naših upravičenih interesov skladno s črko f, 1. odst., 6. člena Splošne uredbe o varstvu podatkov. Naši interesi so usmerjeni v uporabo uporabnikom prijaznega in varnega sistema spletnih novic, ki služi tako našim poslovnim interesom, kot tudi ustreza pričakovanjem naših uporabnikov.

Dopolnilne informacije, ki zadevajo varnost podatkov in pravice, najdete v točkah 6. in 7.

3. Obrazec za povpraševanje

Spletni obrazec za povpraševanje
V okviru kontaktiranja s pomočjo obrazca za povpraševanje (seznam povpraševanj) nam daste na razpolago naslednje podatke, ki jih mi s tem pridobimo in obdelujemo:

 • številka stranke in ime podjetja,
 • ime in priimek,
 • naslov, poštna številka, kraj, država,
 • e-poštni naslov,
 • telefonska številka,
 • opombe.

Ob tem se nam ob odprtju naših strani samodejno posredujejo tehnične informacije. Pri tem gre med drugim za navedbe o uporabljenem brskalniku, operacijskem sistemu, datumu in času obiska. Ti podatki služijo za optimizacijo naše spletne strani.

Namen in trajanje obdelave podatkov/posredovanje podatkov

Vaše podatke, ki jih daste na razpolago v spletnem obrazcu za povpraševanje (seznam povpraševanj), uporabljamo izključno za stop v stik z vami. Uporaba podatkov je pri tem potrebna za vzpostavljanje stikov ter zato zakonita v smislu določil o varstvu podatkov (črka a in f, 1. odst., 6. člen Splošne uredbe o varstvu podatkov). Vaše podatke uporabljamo samo tako dolgo, kot je potrebno za izpolnjevanje tega namena.

Vaših osebnih podatkov ne objavljamo. V okviru te obdelave podatkov se vaši podatki posredujejo IT-obdelovalcem naročil znotraj povezanih podjetij. Podatki se ne posredujejo tretjim, razen če je izdaja podatkov potrebna za uveljavljanje, izvajanje ali zagovarjanje zakonitih pravic pred sodiščem ali upravnim organom. Tudi v tem primeru pa se podatki po poteku postopka nemudoma izbrišejo.

Dopolnilne informacije, ki zadevajo varnost podatkov in pravice, najdete v točkah 6 in 7.

4. Informacije za stranke in dobavitelje

V okvirju vaših odnosov s strankami ali dobavitelji obdelujemo naslednje podatke:

 • ime,
 • naslov,
 • kontaktni podatki, kot so telefonska številka, številka faksa, e-poštni naslov (tudi kontaktnih oseb stranke ali dobavitelja),
 • •interni za stranke ali dobavitelje specifični podatki, ko npr. številka stranke/dobavitelja, vrsta ali kategorija stranke/dobavitelja,
 • predmet dobave in storitev,
 • informacije o plačilu, kot so plačilni pogoji, skupina popustov.

Če niste z nami v neposrednem stiku kot stranka ali dobavitelj, pa mi kljub temu obdelujemo vaše osebne podatke, potrebne za izpolnitev pogodbe, so nam te podatke v ta namen posredovale osebe, ki ste jih vi pooblastili (npr. obdelovalci, gradbeno podjetje, posredniki).

Namen obdelave podatkov/posredovanje podatkov

Za pogodbeno ali predpogodbeno izpolnitev našega poslovanja obdelujemo vaše osebne podatke na osnovi črke b, 1. odst., 6. člena Splošne uredbe o varstvu podatkov. Dodatno imamo upravičen interes za uporabo podatkov za statistično vrednotenje, da naše izdelke optimalno prilagodimo tržišču.

Ob tem si želimo naše stranke redno obveščati o najnovejšem stanju kar zadeva naše izdelke. Zato si dovoljujemo na podlagi našega upravičenega interesa skladno s črko f, 1. odst., 6. člena Splošne uredbe o varstvu podatkov osebe, ki so z nami v odnosi kot stranke ali dobavitelji, obveščati s pomočjo rednih spletnih novic o informacijah in novostih, ki zadevajo naše izdelke.

Podrobnejše informacije glede spletnih novic najdete tudi v Izjavi o varstvu podatkov v poglavju Spletne novice. Seveda imate pravico tem spletnim novicam nasprotovati.

Za izvajanje obdelave prejme več prejemnikov osebne podatke. Ti so:
 • ponudniki storitev informacijske tehnologije za podporo IT-infrastrukturi,
 • špedicije za dobavo naših izdelkov,
 • ponudnik storitev za pošiljanje spletnih novic.

Podatki se ne posredujejo drugim tretjim, razen če je izdaja podatkov potrebna za uveljavljanje, izvajanje ali zagovarjanje zakonitih pravic pred sodiščem ali upravnim organom. Tudi v tem primeru pa se podatki po poteku postopka nemudoma izbrišejo.

Trajanje shranjevanja

V Avstriji veljajo za poslovne dokumente zakonski roki shranjevanja, ki jih seveda izpolnjujemo skladno z zakonom. V kolikor ni druge pravne podlage, se podatki nemudoma izbrišejo. To ne velja, če so podatki potrebni za uveljavljanje, izvajanje ali zagovarjanje zakonitih pravic pred sodiščem ali upravnim organom.

Dopolnilne informacije, ki zadevajo varnost podatkov in pravice, najdete v točkah 6 in 7.

5. Informacije za obiskovalce prireditev

V okviru naših prireditev delno obdelujemo naslednje podatke:

 • ime,
 • naslov,
 • kontaktne podatke, kot so telefonska številka, e-poštni naslov,
 • interesi,
 • fotografiranje z dokumentarnim značajem, ki zadeva prireditev.
Namen obdelave podatkov/posredovanje podatkov

Z obiskom naše prireditve ali s prijavo nanjo se skladno s črko a, 1. odst., 6. člena Splošne uredbe o varstvu podatkov strinjate z obdelavo. Osebne podatke uporabljamo za izvajanje prireditve ter po potrebi za kontaktiranje iz naše strani. Dodatno se lahko fotografije iz prireditve objavijo, pri čemer se vsebina in izjava posnetka najprej skrbno preverita, da niso kršene vaše osebnostne pravice. Na splošno služijo ti posnetki našemu interesu po dokumentiranju.

Za izvajanje obdelave imata dostop do osebnih podatkov po potrebi tako prireditelj dogodka kot tudi naš ponudnik storitev informacijske tehnologije.

Podatki se ne posredujejo drugim tretjim, razen če je izdaja podatkov potrebna za uveljavljanje, izvajanje ali zagovarjanje zakonitih pravic pred sodiščem ali upravnim organom. Tudi v tem primeru pa se podatki po poteku postopka nemudoma izbrišejo.

Trajanje shranjevanja

Po zaključku prireditve bomo, v kolikor ne bo druge pravne podlage, podatke nemudoma izbrisali. To ne velja, če so podatki potrebni za uveljavljanje, izvajanje ali zagovarjanje zakonitih pravic pred sodiščem ali upravnim organom.

Dopolnilne informacije, ki zadevajo varnost podatkov in pravice, najdete v točkah 6 in 7.

6. Varnost podatkov

Z vašimi osebnimi informacijami in osebnimi podatki bomo ravnali zelo skrbno in obzirno, jih shranili in uporabili samo za določen namen. Pri tem bomo seveda upoštevali določila Splošne uredbe o varstvu podatkov in Zakona o varstvu podatkov in jih zavarovali zlasti z ustreznimi organizacijskimi in tehničnimi ukrepi.

7. Vaše pravice

Kadar koli imate pravico do pridobivanja informacij o tem, če in kateri osebni podatki so o vas shranjeni pri nas. Tudi na nadaljnja vprašanja glede varstva podatkov vam bomo z veseljem odgovorili.

Ob tem imate pravico do popravka, brisanja, omejitve obdelave, prenosljivosti podatkov, ugovora ter prepovedi nepravilno oz. nedopustno obdelanih podatkov.

Ustrezno prošnjo pošljite na e-poštni naslov:

V kolikor ste mnenja, da obdelava vaših osebnih podatkov iz naše strani krši veljavne pravice o varstvu podatkov ali da so kršene vaše z varstvom podatkov povezane pravice, ob tem obstaja možnost, da se pritožite pri pristojnem nadzornem organu. V Avstriji je za to pristojen Avstrijski organ za varstvo podatkov.

 

Lorencic Katalog

Prelistaj katalog ali ga prenesi na svoj računalnik

Virtualni katalog

Strokovno svetovanje

Stojimo Vam na razpolago

Lokacije

Lorencic storitev najema

Oprema Lorencic pri najemniškem servisu

Najem opreme

Login erfolgreich

Zurück zur Home

Reset erfolgreich

Wir haben Ihnen eine E-Mail gesendet
Zurück zur Home

Login

Der Benutzer oder das Passwort ist falsch
Loggen Sie sich bitte ein
Passwort vergessen?

Passwort vergessen?

Die eingegebene E-Mail Adresse wurde nicht gefunden
Tragen Sie bitte Ihre E-Mail Adresse ein um Ihr Passwort zurückzusetzen